Wołowina sezonowana to dział, w którym znajdziesz najlepsze steki: w tym steki Black Angus, rarytas dla wszystkich miłośników mięsa.
Wołowina sezonowana charakteryzuje się dużą wartością odżywczą oraz świetną jakością. To mięso, które ma wysoką zawartość łatwo przyswajalnego białka, przy niskiej wartości energetycznej wynikającej ze stosunkowo niewielkiej zawartości tłuszczu. Do jego perfekcyjnego przygotowania potrzeba niewiele - tylko sól, pieprz oraz dobrze rozgrzana patelnia lub grill.
647,50 zł
Czym jest sezonowanie mięsa? To długi proces, podczas którego wołowina dojrzewa w specjalnej komorze do sezonowania. Ma tam zapewnioną stałą temperaturę i wilgoć. Sezonowanie sprawia, ze mięso wołowe zyskuje wyjątkowy smak, doskonałą delikatność, kruchość i miękkość. Sezonowanie ma wpływ na zmniejszenie zawartości wody w steku. Uwidaczniają się białe, marmurkowe przerosty tłuszczowe, które transmitują doskonały smak mięsa w całym jego kawałku. Dzięki zabiegowi sezonowania mięso wołowe, jak np. antrykot wołowy sezonowany, rostbef sezonowany, polędwica wołowa sezonowana, czy mięso wołowe burgerowe, stają się produktem do stworzenia najlepszej jakości dań, jedynie za pomocą patelni, lub mocno rozgrzanego grilla.
Czym kierować się przy wyborze mięsa? Ważny jest kolor, intensywny w przypadku mięsa czerwonego, a także zapach. Świeże mięso z dostawą do domu pakujemy hermetycznie oraz wysyłamy w thermoboxach z wkładami chłodniczymi.
Internetowe Delikatesy Ekologiczne Spiżarnia Rydzyńska, można by określić jako sklep internetowy ze zdrową żywnością, jednak my wolimy sformułowanie: sklep internetowy z ekologiczną żywnością, sklep internetowy z żywnością BIO lub sklep internetowy z prawdziwą żywnością. Możesz zrobić tu zakupy spożywcze online, ponieważ działamy jako internetowy sklep ekologiczny z dowozem, czyli sklep BIO z dowozem.