TWARÓG PÓŁTŁUSTY (ok. 200 g)
Najbliższy możliwy odbiór:
Opis
CENA DOTYCZY 0,2 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Tradycyjny twaróg półtłusty Klimeko wytwarzany jest z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii. Smakiem i kształtem nawiązuje do tych jedzonych w dzieciństwie, wyrabianych przez nasze babcie. Podobnie jak kiedyś, twaróg półtłusty Klimeko jest ręcznie wylewany w chusty serowarskie. Idealnie pasuje do kanapek, sałatek i past, a także połączony z owocami i dżemami.
Od 2018 roku twaróg półtłusty z Dionizowa wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Składniki:
mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych