Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.
Drób, który oferujemy pochodzi wyłącznie z polskich, naturalnych hodowli. Wypasa się na świeżym powietrzu, skubie trawkę i je pasze wolne od antybiotyków, sztucznych nawozów i GMO. Jakość drobiu potwierdza certyfikat unijny, w postaci symbolu zielonego liścia na opakowaniu. Tylko on gwarantuje najwyższą jakość polskiego drobiu.
Kurczaki z ekologicznych hodowli aby osiągnąć swoją wagę potrzebują dwukrotnie dłuższego czasu chowu niż te, które możemy kupić w standardowych sklepach. W kurnikach i na wybiegach mają dwa razy tyle miejsca co ich bracia w przemysłowych fermach. Pasza, którą dostają, kosztuje o wiele więcej (około trzykrotnie) niż ta najczęściej stosowana, ze względu na restrykcyjne przepisy odnośnie jej składu. Jedna kurka może się ponadto cieszyć średnio 4 metrami kwadratowymi zielonego pastwiska.
Drób ekologiczny to taki, który był "kiedyś" u babci czy cioci na wsi. Możemy jeść go spokojnie, będąc świadomymi skąd pochodzi i czym był karmiony.