KAWIOR SIBERIAN CAVIAR ***** (50 g)
Najbliższy możliwy odbiór:
Opis
Kawior Siberian caviar z jesiotra syberyjskiego ***** z polskich hodowli Antonius Caviar. Świeży, niepasteryzowany kawior o wyjątkowym smaku i intensywnym aromacie. Koraliki w kolorze czerni, szarości i brązu, o średnicy 2,6-2,7 mm. Przygotowywany tradycyjną metodą „Malossol”, to znaczy z dodatkiem niewielkiej ilości soli.
- Jak podawać kawior? By zachował swoje unikalne walory smakowe, kawior należy podawać dobrze schłodzony. Nasz tip: pojemniczek włóżcie do miseczki wypełnionej lodem. Wcześniej przechowujcie go koniecznie w lodówce, nie w zamrażarce.
- Jak nakładać kawior? Do nakładania kawioru nie używa się zwykłych sztućców – metal może wpływać na smak produktu i nadawać mu metaliczny posmak. W zamian wybierzcie specjalne malutkie łyżeczki z szylkretu lub masy perłowej, takie jak na zdjęciu.
- Jak jeść kawior? Tradycja degustowania kawioru zakłada dość nietypowy sposób podania. Łyżeczkę ikry nakłada się bowiem na dłoń, a dokładnie między kciuk, a palec wskazujący. Stąd należy wziąć go prosto do ust, by poczuć aksamitną strukturę i wyjątkowy smak.
- Z czym najlepiej podawać kawior? Tradycyjnie serwuje się go z blinami i czystą wódką, ale świetnie smakować będzie również na kawałku ciemnego chleba, lub z ziemniakiem gotowanym w łupinie oraz kwaśną śmietaną. W wersji luksusowej podajcie go na kawałku wołowiny wagyu i popijcie szampanem. Takiej uczty nie zapomnicie na długo!