FILET Z KACZKI BIO (ok. 0,4 kg) - ZAGRODA ŁĄCKA
Najbliższy możliwy odbiór:
Opis
CENA DOTYCZY 0,4 KG. KOŃCOWA WAGA, A CO ZA TYM IDZIE CENA, MOGĄ SIĘ RÓŻNIĆ OD PODANEJ.
Kaczka ekologiczna z polskiej hodowli Zagroda Łącka z unijnym certyfikatem. Ekologiczna hodowla zakłada, że wszystkie ptaki żyją bezstresowo na wolnym wybiegu, z nieograniczonym dostęp do trawy i świeżego powietrza. Zwierzęta karmione są karmą ekologiczną bez antybiotyków i hormonów wzrostu. Rosną wolniej, we własnym tempie, a ich mięso nie jest ostrzykiwane. Drób ekologiczny możemy więc jeść spokojnie, będąc świadomymi skąd pochodzi i czym był karmiony.
Spośród drobiu, to właśnie kaczka ma najszlachetniejsze mięso - tłustsze niż indyk i kurczak, zachowujące soczystość i kruchość podczas pieczenia. Filet z kaczki ekologicznej, inaczej pierś z kaczki bio, to klasyk dań obiadowych. Jak przygotować pierś kaczki? Skórę należy naciąć w kratkę, a następnie obsmażyć pierś na patelni, by wytopić z niej tłuszcz. Potem filet kaczki może trafić do piekarnika na kilkanaście minut. My uwielbiamy ją klasycznie z kopytkami i buraczkami, albo w formie carpaccio - ciętą na cieniuteńkie plasterki i podawaną z sałatą i pomarańczami.